Pannonia Allstars Ska Orchestra a Szent László Napokon

Nagyváradra érkezik a 2017. június 19–27. között immár ötödik alkalommal megszervezett Szent László Napok keretében a ska zene magyar nagykövete: június 23-án, pénteken a nagyváradi várban lép fel a Pannonia Allstars Ska Orchestra. A rajongók körében már rég csak PASO-ként emlegetett zenekar 2003-ban alakult, a Csizmáskandúr, a The Deadbeats, a Kevés, a Böiler és a MeSKAlin tagjaiból állt össze.
A PASO a tradicionális ska és a dancehall, reggae, dub stílusjegyei mellé olykor a magyar népzene és a jazz elemeit is párosítja, szövegeiben pedig gyakran fogalmaz meg közvetlen vagy burkolt társadalomkritikát, vagy közvetít olyan értékeket, mint az egymás iránti tisztelet és egyenlőség, illetve a diszkrimináció elítélése.

A zenekar pillanatok alatt jutott el az underground klubok deszkáiról a Sziget fesztivál Nagyszínpadára és vált minden jelentős magyarországi zenei fesztivál (VOLT, Hegyalja, EFOTT, Mezőtúr, Művészetek Völgye, Reggae Camp) nagy kedvencévé. Ugyanakkor a földrész nyugati és déli részét is bejárták, többek közt Franciaországban, Németországban, Belgiumban, Olaszországban, Dániában, Hollandiában, Svájcban és Görögországban is felléptek.

A Pannonia Allstars Ska Orchestra tagjai: Rácz László (dob), Pozsgai Vince (basszusgitár), Nagy László (gitár), Csáki Zoltán (gitár), Benkő Dávid (billentyűk), Koós-Hutas Áron (trombita), Lukács Gábor (altszaxofon), Vajay László (harsona), Tóth Kristóf (ének).
Bulizzunk együtt velük a Szent László Napokon!