A váradi várban lép fel az Anna and the Barbies

Régi ismerősként köszönthetik a nagyváradiak a Szent László Napok keretében 2016. június 23-án, pénteken a várban fellépő Anna and the Barbies együttest, hiszen amellett, hogy rádió- és tévéműsorok visszajáró vendégei, és zeneszámaikat is rendszeresen sugározza a média, nem először érkeznek most a Körös-parti városba, koncerteztek már a népszerű romkocsmában, a Moszkvában is.

Az Anna and the Barbies különben rendkívüli pályafutást tudhat magáénak: egy évtizednyi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az undergound szcéna kiskocsmáiból, klubjaiból a Budapesten őshonos Anna and the Barbies-t rendkívüli színpadokra emelte a már szinte családdá vált rajongói közönsége. Ennek szellemében a zenekar mindenét odaadva tíz éve hal meg estéről estére a színpadon.

Időközben az öttagú zenekar (Pásztor Anna – ének, Pásztor Sámuel – gitár, ének, Hernádi Dávid – basszusgitár, Vághy Tamás – billentyű, Bubnó Márton – dobok) szétválaszthatatlan egységgé kovácsolódott, a nyers rockban, zeneiségében is otthonra talált. Kendőzetlenül őszinte és lélekemelően életigenlő szövegvilágukat üvöltő Marshall erősítők tették indokolttá a fesztiválok nagyszínpadjain.

A Fészek Klub kisszínpadán még csak álmodni mertek arról, hogy egyszer megtöltenek egy arénát. 2015-ben a tizedik jubileumi koncertjükön hatalmasat robbant a hat album zenei anyaga a SYMA csarnokban.
A zenekar pszichedelikus színpadi látványvilága összetéveszthetetlenül egyedivé tette őket a magyar zenei életben.

2016-ban az Anna and the Barbies az eddigi legátfogóbb összművészeti turnéját mutatja be az ország különböző pontjain, ahol a cirkuszművészet, kortárs költészet és huszonegyedik századi vizualitás jelenik meg a korábban a nagyváradi Szigligeti Társulat művészeti vezetőjeként tevékenykedő Szabó K. István rendezésében. A turné végállomásaként a hetedik nagylemez bemutatóját dupla teltház előtt tartották 2016 novemberében a Fővárosi Nagycirkuszban.